Blizu 1.000 vozila u veličanstvenoj koloni u čast Dana Republike Srpske

0

U veličanstvenoj koloni automobila povodom Dana Republike Srpske učestvovalo je blizu 1.000 automobila, okićenih zastavama Republike Srpske i Srbije.

Kao i prethodnih godina, kolona je krenula iz bivše kasarne „Vojvoda Luka Vukalović“, te prošla kroz Zasad, Hrupjela, Goricu, Police i ostala trebinjska naselja, gdje su je pozdravljali naši brojni sugrađani.

Predsjednik gradske Boračke organizacije Pero Mišeljić rekao je da je kolona vozila organizovana u saradnji sa Gradskom upravom.

„Svake godine je sve svečanije. Sve što nas više pritiskaju sa strane međunarodne zajednice i iz okruženja, mi Srbi smo sve jači i složeniji“, rekao je Mišeljić.

Pored zastava, na vozilima su bile istaknute i fotografije Vladimira Putina, generala Ratka Mladića, predsjednika RS Milorada Dodika.

kolona vozila trebinje 2018 (1)

Večeras u 20.00 sati biće priređen vatromet sa Hercegovačke Gračanice, dok će nekoliko minuta nakon toga početi koncert Baje Malog Knindže u bašti „Platani“.

Veterani RS

Na centralno spomen obilježje iz proteklog rata, među brojnim delegacijama, cvijeće je položio i profesor Jovo Jovanović, predsjednik Skupštine veterana grada Trebinja.

veterani dan rs

„Došao sam u ime veterana RS da se poklonim sjenima naših drugova koji su braneći pravoslavna ognjišta dali svoje živote od posrnule hrišćanske braće i dušmana iz zapadnog svijeta. Oni nisu zabadali i posticali vatru nožem i nisu svakome pružali desnu ruku. Slava im“, poručio je Jovanović.

Izvor: Trebinje live

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.