Delegacija EU u BiH u posjeti gradonačelniku Petroviću

0

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i njegov zamjenik Mirko Ćurić, te direktor J.U. Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Dražen Bošković, danas u Gradskoj upravi Grada Trebinja ugostili predstavnike Evropske unije u Bosni i Hercegovini Olafa Deussena i  njegovog kolegu Ernesta Tonissona.

Na radnom sastanku se govorilo o ljudskim pravima i obrazovanju, ulozi lokalnih zajednica i refleksiji na EU integracije, potencijalu za unapređenje socio-ekonomskih politika, prekograničnoj saradnji, te o perspektivama i izazovima EU integracija.

„Naš cilj je osnažiti prekograniču saradnju. Sa Crnom Gorom već sarađujemo, a otvoreni smo i za saradnju sa Dubrovnikom. Želio bih napomenuti da imamo jako lijepu saradnju sa Mostarom i gradonačelnikom Ljubom Bešlićem. Međureligijski odnosi u Trebinju su takođe na zavidnom nivou“, rekao je gradonačelnik Petrović na današnjem sastanku.

Olaf Deussen upoznat je sa radom i planovima Gradske uprave Grada Trebinja – gradonačelnik Petrović je prezentovao planove i buduće investicije, sa osvrtom na trenutno najvećeg investitora u Hercegovini Rodoljuba Draškovića i njegovim graditeljskim poduhvatom – Akva parkom i Varoš čaršijom.

„Prepoznaje se jaka radna klima u vašem gradu. Mi smo spremni i želimo  pomoći u vašim budućim projektima. U tom smislu očekujemo i vaše apliciranje na sve buduće projekte“, rekao je Olaf.

Delegacija EU u BiH je i sutra u Trebinju, kada će posjetiti Udruženje djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“ Trebinje i Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.