Ambasada Češke zainteresovana za podršku ekološkim projektima u Foči

0

Ambasador Češke u BiH Jakub Skalnik razgovarao je u Foči sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem o ekonomskoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i mogućim projektima u oblasti ekologije za koje je ambasada zainteresovana da pruži pomoć.

Skalnik i Mamšić prisustvovali su pokaznoj vježbi fočanskih vatrogasaca, koji su demonstrirali upotrebu razvalnog alata za spasavanje u saobraćajnim nesrećama, čiju su nabavku zajedno finansirali Ambasada Češke i opština Foča.

-Srećni smo da možemo da pomognemo vatrogascima u Foči u njihovom vrlo teškom i odgovornom poslu. Sa načelnikom sam razgovarao i o energetskoj efikasnosti, upravljanju otpadnim vodama i obnovi kanalizacije u čemu bi Češka republika mogla pomoći-rekao je Skalnik.

Mašić je istakao da je razvalni alat značajna pomoć za opremanje Teritorijalne vatrogasne jedinice, koja je ove godine dobila i dva nova vozila.

-Foča je na raskršću važnih saobraćajnica i dosta je saobraćajnih udesa, tako da će ovaj aparat dobro doći. Zahvalni smo Češkoj ambasadai koja je učestvovala sa 20.000 maraka, a naše učešće je deset hiljada-rekao je Mašić i dodao je da je Češka ambasada zainteresovana da pomogne u projektima zaštite životne sredine.

-Od vodovoda, pa do deponije, kao i traženja načina da komunalni otpad drugačije skladištimo. To su projekti u kojima vidimo mogućnost za buduću saradnju-naveo je Mašić.

Izvor: Opština Foča

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.