Paketići za djecu koja uče ruski jezik

0

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić podijelio je danas učenicima Osnovne škole „Veselin Masleša“ paketiće koje je obezbijedio Ruski kulturni centar iz Beograda.

Mašić je podsjetio da je ovo druga godina da je djecu u Foči koja uče ruski jezik Ruski kulturni centar obradovao slatkišima.

„Namjeravamo da našu saradnju nastavimo i da već naredne godine za učenike ove škole obezbijedimo i nešto od učila i knjiga, koje će im dobro doći da uče ruski jezik“, rekao je Mašić.

On je dodao da će saradnja biti proširena i u oblasti kulture i sporta, te da bi ove godine na međunarodnom fudbalskom turniru „Fudbal frends“ u Foči mogla nastupiti i jedna ekipa iz Rusije.

Direktor Osnovne škole „Veselin Masleša“ Vladimir Ivanović rekao je da se od šestog do devetog razreda, osim engleskog jezika, uči i ruski kao drugi strani jezik.

„Više od 200 učenika u centralnoj školi u Foči i područnom odjeljenju u Brodu na Drini uči ruski jezik. Zahvalni smo na ovim poklonima i nadamo se još boljoj saradnji sa našim prijateljima Rusima“, rekao je Ivanović.

/SRNA/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.