Počinje rekonstrukcija sportske sale „Partizan“ u Foči

0
?

Uvođenjem izvođača radova u posao u Foči je danas ozvaničen početak rekonstrukcije Sportske sale “Partizan” koju zajedno finansiraju opština Foča i UNDP. Ova investicija vrijedna oko 180 000 maraka dio je projekta „Lokalni integrisani razvoj“ koji realizuje UNDP, a finansira Evropska unija.

Postojećih 400 metara kvadratnih koliko iznosi površina sale „Partizan“ u potpunosti će biti renovirano, a biće nadograđeno i novih 300 metara kvadratnih prostora.

Objekat koji je decenijama propadao i u koji nije ulagano, služio je za sportske aktivnosti mladih stonotenisera i ljubitelja borilačkih sportova.

Vijest o rekonstrukciji sale obradovala je sportiste i trenere, jer su godinama muku mučili u neuslovinim prostorijama koje nisu ni zagrijavane. Među njima i Nada Marković, istaknuta fočanska stonoteniserka i trener STK „Perućica“.

-Uslovi su bili jako loši, mi smo se svi trudili da i pored toga postižemo dobre rezultate. Kada sve bude završeno , ovaj objekat će još više da oživi, biće i veći broj sportista, konačno će se stvoriti pravi uslovi za treniranje i još bolje rezultate i u svakom slučaju ova investicija je pravi pogodak da se osvijetli ovaj objekat na svaki mogući način-kazala je Markovićeva.

Ukoliko vremenske prilike budu išle na ruku izvođačima radova, Fočaci bi za dva mjeseca trebalo da dobiju potpuno novu salu. Izvođač radova, preduzeće „Konstruktor“, spremni za posao.

-Na objektu je predviđena kompletna rekonstrukcija od temelje do krova, što podrazumijeva zamjenu krova, izradu nove armirane betonske ploče, sanaciju podova, mokrih čvorova, svlačionica, vanjske i unutrašnje stolarije-naveo je rukovodilac preduzeća “Konstruktor”, Boško Ivanović.

Učešće EU u ovom projektu posredstvom UNDP-a je oko 118 000, dok je učešće opštine 30 odsto, odnosno 56 000 maraka. U opštini ističu da je ovo najveća investicija uložena u ovaj objekat u proteklih pedeset godina.

-Ovo je za nas veliki projekat jer je ovo stara azgrada koja je davno rađena i u kojoj je sporiotistima bilo jako teško da treniraju, a o uslovima da ne govorimo. Sve ovo ovdje biće renovirano i služiće za dvoranske male sportove, a biće prostora i za gimnastiku i druge vrste sporta koje planiramo u narednom periodu uvesti. I sve to uz saradnju i podršku projekta UNDP-a-rekao je načelnik opštine, Radisav Mašić.

Po završetku radova salu će nastaviti da koriste sportisti, dok bi novih nadograđenih 300 metara kvadratnih na korištenje trebalo da dobije KUD “Foča”.

Izvor: Opština Foča

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.