Usvojen Nacrt budžeta, stipendiraće se studenti

0
Mila Petković, načelnik Novog Goražda

Danas je održana trinaesta redovna sjednica Skupštine opštine Novo Goražde.

Odbornici su većinom glasova usvojili Nacrt plana budžeta opštine Novo Goražde za 2019. godinu, u iznosu od 1.942.660,00 KM. Nacrt budžeta je upućen na javnu raspravu koja će se okončati najkasnije za deset dana od dana njegovog usvajanja.

Usvojena je i Odluka o stipendiranju studenata sa područja opštine Novo Goražde, kojom je propisano da će načelnik Opštine javnim konkursom utvrditi broj stipendija u iznosu od 1.000,00 KM, a isplata  će se vršiti u deset jednakih mjesečnih rata. Prema Nacrtu budžeta za narednu godinu, ukupan iznos sredstava raspoloživih za stipendiranje studenata iznosi 10.000,00 KM, što znači da prema ovom dokumentu, u tekućoj školskoj godini, pravo na stipendiju može ostvariti ukupno 10 studenata. Kriterijumi koji će se primjenjivati prilikom rangiranja studenata u postupku dodjele stipendije su propisani usvojenom Odlukom, a ista će biti objavljena na ovom sajtu. Odluka o stipendiranju studenata sa područja opštine Novo Goražde usvojena je jednoglasno, a ovo je prvi put poslije nekoliko godina da Opština stipendira studente.

Većinu odborničkih glasova dobila je i Odluka o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Novo Goražde. Prema istoj odluci, poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti ostaje ista kao i prethodnih godina, a ona će iznositi 0,06% i primjenjivaće se i za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost.

Na današnjoj sjednici Skupština opštine je usvojila i Izvještaje o radu Pravobranilaštva RS za opštinu Novo Goražde, za 2017. godinu, Izvještaj o stanju poljoprivrede i stočarstva na području opštine Novo Goražde u 2017. godini, kao i Izvještaj o stanju zanatsko preduzetničkih i društvenih djelatnosti na području opštine Novo Goražde u 2017. godini.

Opština Novo Goražde

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.