Asfaltiran put do spomen-obilježja osovskim mučenicima

0

Jedan od najsurovijih zločina na ovim prostorima desio se u aprilu 1942. godine u selu Osovo kod Rogatice kada su pripadnici zloglasne Crne legije Jure Francetića skoro stotinu žena, staraca i djece zatvorili u štalu i spalili ih.

Skrivanjem zločina zbog bratstva i jedinstva zatrli su se i ostaci stradališta. Tek prije nekoliko godina podignuto je prigodno spomen-obilježje.

Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” iz Rogatice je u skladu sa FSC standardima, koji podrazumijevaju izgradnju i sanaciju lokalnih puteva, još u mandatu tadašnjeg direktora, a sadašnjeg načelnika opštine Milorada Jagodića sagradilo kvalitetan makadamski put do spomenika. Sredstvima gazdinstva juče je završeno asfaltiranje puta do ovog spomen-obilježja.

Prema riječima Marka Tomovića, vršioca dužnosti direktora “Sjemeća”, dužina asfaltirane dionice je 554, a širina 3 metra. Vrijednost radova je oko 70.000 KM.

Osim što je olakšan pristup spomen-obilježju osovskim stradalnicima, asfaltirani put biće od velikog značaja i za lokalna domaćinstva.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.