Cvijanovićeva i Jagodić: Zajedničkim snagama za bolju Rogaticu

0

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović boravila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Rogatica nakon stupanja na tu funkciju. Cvijanovićeva se sastala sa načelnikom opštine Rogatica Miloradom Jagodićem i njegovim saradnicima.

Jagodić je predsjednicu upoznao sa značajnim projektima koji su realizovani ili su započeti u protekle dvije godine, kao i o planovima za predstojeći period.

“Pomenuli smo mnoge značajne projekte, poput izgradnje tržnog centra, benzinske pumpe, uređenja fasada, instalacije LED rasvjete, asfaltiranja ulica. Ukratko, svega što će poboljšati uslove življenja na ovom prostoru. Osim toga, predsjednicu smo upoznali i sa određenim problemima sa kojima se susrećemo, a koje imaju i druge male opštine”, izjavio je Jagodić.

Cvijanovićeva kaže da je današnji sastanak prvi korak ka konkretizaciji ranije započetih aktivnosti.

“Dogovorili smo se o rekonstrukciji objekta osnovne škole, što je jedan veliki zahvat, koji će podrazumijevati promjenu krova i mokrih čvorova. Taj projekat će biti kandidovan prema sredstvima koje dobijamo od Republike Srbije. Vrijednost bi otprilike trebalo da bude 350.000 KM i vjerujem da će Srbija to prihvatiti”, izjavila je Cvijanovićeva.

Predmet današnjeg razgovora bio je i nedostatak radnih mjesta, koji pogađa ne samo Rogaticu, već i prostore šire od Republike Srpske. Cvijanovićeva i Jagodić konstatovali su da će se zajednički raditi i na stvaranju uslova za zapošljavanje. Jedna od mogućnosti je “Start ap” projekat za pokretanje biznisa mladih.

Cvijanovićeva je naglasila da njena podrška neće izostati ni u obnovi drugih objekata i realizaciji ostalih projekata. Značajna podrška ogleda se i u vraćanju Osnovnog suda u Rogaticu, te je izvjesno da će i to biti realizovano u dogledno vrijeme.

Sastanku je prisustvovao i Staša Košarac, šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.