Mladi električari predstavili svoje radove

0

Prema nastavnom planu i programu učenici Srednjoškolskog centra “27. januar” dva puta godišnje primjenjuju stečeno znanje kroz realizaciju određenih projekata u okviru “Projekat sedmice”. Učenici prvog razreda elektrotehničke struke, koji se obrazuju za zanimanje električar, danas su predstavili sobne lampe koje su sami izradili.

“Pri pravljenju ove ukrasne sobne lampe, pored osnovnih elektromaterijala, koristili smo drvo, vunicu za pletenje i ljepilo za drvo. Na drveno postolje montirali smo kuglu od vunice za čiju osnovu smo koristili balon, a oko njega lijepili vunicu”, objasnio je Petar Delić, predstavnik jedne od četiri grupe koje su izradile lampe.

“Izuzetno sam ponosna na naše učenike koji su nakon samo dva i po mjeseca sticanja znanja uspjeli da realizuju ovakvo nešto”, izjavila je direktor SŠC “27. januar” Žaklina Lelek.

Lampe koje su učenici napravili krasiće prostorije škole, a njihov profesor praktične nastave Stanislav Nerić najavljuje i ozbiljnije projekte u budućem periodu.

U okviru “Projekat sedmice” praktičnu primjenu znanja realizovali su i učenici ekonomske i poljoprivredne struke.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.