Načelnik Jagodić: Podrška mladima kroz povećanje broja stipendija

0

Tokom školske 2016/17. godine Opština Rogatica podijelila je 130 stipendija redovnim studentima sa područja opštine. Za razliku od ranijih godina, kada su studenti dobijali neujednačene iznose stipendija, od 2017. godine svim studentima isplaćuje se jedinstven iznos od 90 KM mjesečno.

Ukupan iznos isplaćenih stipendija u 2017. godini sa ranijih 90.000 bio je povećan na 117.000 KM. Imajući u vidu značaj ulaganja u obrazovanje mladih, kao jedne od najvažnijih investicija lokalne zajednice, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić odlučio je da i ove godine dođe do povećanja ukupnog broja stipendista Opštine, odnosno fonda za stipendije koji će iznositi 126.000 KM.

Umjesto 130, stipendije Opštine Rogatica za školsku 2017/18. godinu dobiće 140 studenata. Iznos stipendije od 90 KM i dalje će biti isti za sve studente.

Prema Jagodićevim riječima, cilj je da Opština pruži maksimalnu podršku mladim ljudima koji se obrazuju, te da ih tako, na neki način, obaveže da stečeno znanje primijene u svojoj opštini, a Opštinska uprava će raditi na stvaranju što boljih uslova za njihov povratak u Rogaticu.

Jagodić je dodao da je ovo samo jedan od vidova podrške mladima od strane Opštine, te da će u predstojećem periodu podrška mladima biti pružena i kroz program zapošljavanja pripravnika.

/Opština Rogatica/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.