Naknadama grade vodovod i kanalizaciju u Rogatici

0

Budžet opštine Rogatica za ovu godinu projektovan je na iznos od 6,4 miliona maraka, što ga čini jednim od najvećih u posljednjih deset godina, a veliki dio novca biće uložen u izgradnju infrastrukture.

Značajno učešće u budžetskim prihodima dolazi po osnovu različitih naknada. Među njima su naknade od koncesija za korišćenje elektroenergetskih objekata na području opštine, koje su ove godine planirane u iznosu od 510.000 maraka i vodne naknade, od kojih se očekuje 200.000 maraka.

– Riječ je o sredstvima koja se ne mogu trošiti za plate i druga lična primanja zaposlenih u opštinskoj upravi nego za finansiranje infrastrukturnih objekata i slične namjene – rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Iz koncesionih naknada, dodao je on, 121.800 maraka biće utrošeno za sanaciju i održavanje javnih objekata, 40.000 za vodovod i kanalizaciju i 30.000 za izradu akrilne obloge na terenima za košarku i odbojku i izradu tartan staze na Sportsko-rekreacionom centru “9. januar”.

Iz ovih sredstava za ostale namjene, 126.000 KM planirano je za stimulisanje nataliteta, 126.000 za stipendiranje mladih i 60.000 za zimsko održavanje puteva. Kada je riječ o vodnim naknadama, 163.800 KM planirano je za rekonstrukciju i saniranje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Borike. Više od 36.000 maraka planirano je da se utroši za početak rekonstrukcije prve i druge faze vodovoda u Rogatici, koji predstavlja osnovni razlog velikih gubitaka vode i čestih kvarova na mreži.

Glas Srpske

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.