Naknadama grade vodovod i kanalizaciju u Rogatici

0

Budžet opštine Rogatica za ovu godinu projektovan je na iznos od 6,4 miliona maraka, što ga čini jednim od najvećih u posljednjih deset godina, a veliki dio novca biće uložen u izgradnju infrastrukture.

Značajno učešće u budžetskim prihodima dolazi po osnovu različitih naknada. Među njima su naknade od koncesija za korišćenje elektroenergetskih objekata na području opštine, koje su ove godine planirane u iznosu od 510.000 maraka i vodne naknade, od kojih se očekuje 200.000 maraka.

– Riječ je o sredstvima koja se ne mogu trošiti za plate i druga lična primanja zaposlenih u opštinskoj upravi nego za finansiranje infrastrukturnih objekata i slične namjene – rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić.

Iz koncesionih naknada, dodao je on, 121.800 maraka biće utrošeno za sanaciju i održavanje javnih objekata, 40.000 za vodovod i kanalizaciju i 30.000 za izradu akrilne obloge na terenima za košarku i odbojku i izradu tartan staze na Sportsko-rekreacionom centru “9. januar”.

Iz ovih sredstava za ostale namjene, 126.000 KM planirano je za stimulisanje nataliteta, 126.000 za stipendiranje mladih i 60.000 za zimsko održavanje puteva. Kada je riječ o vodnim naknadama, 163.800 KM planirano je za rekonstrukciju i saniranje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Borike. Više od 36.000 maraka planirano je da se utroši za početak rekonstrukcije prve i druge faze vodovoda u Rogatici, koji predstavlja osnovni razlog velikih gubitaka vode i čestih kvarova na mreži.

Glas Srpske

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.