Obavještenje za borce

0

Pozivaju se borci kojima je pravo na mjesečni borački dodatak priznato poslije 28.11.2017. godine da Odjeljenju za opštu upravu Opštine Rogatica podnesu zahtjev za izmjenu rješenja o priznatom pravu na mjesečni borački dodatak, u skladu sa članom 69. Zakona o Ustavnom sudu Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 104/11).

Pozivaju se i borci od I do V kategorije koji će u toku 2019. godine navršiti 60 godina života da u mjesecu u kojem navrše 60. godinu života Odjeljenju za opštu upravu Opštine Rogatica podnesu zahtjev za priznavanje prava na mjesečni borački dodatak, u skladu sa Uredbom o boračkom dodatku (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 52/13, 53/14 i 6/19).

Naime, Ustavni sud Republike Srpske proglasio je neustavnom odredbu člana 11. Uredbe o boračkom dodatku (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 52/13 i 53/14), kojom je bilo propisano da borac ostvaruje pravo na mjesečni borački dodatak počev od 1. januara naredne godine u odnosu na godinu u kojoj su ispunjeni uslovi za priznavanje prava. Uredbom o izmjenama i dopunama Uredbe o boračkom dodatku (“Službeni glasnik Republike Srpske”, br. 6/19), propisano je da borac ostvaruje pravo na mjesečni borački dodatak od prvog dana narednog mjeseca po podnošenju zahtjeva. Imajući u vidu navedeno, a uz primjenu odredbi navedenih propisa, pravo na mjesečni borački dodatak priznaje se borcima od prvog dana narednog mjeseca po podnošenju zahtjeva.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.