Obilježen Međunarodni dan žena na selu

0

Međunarodni dan žena na selu (15. oktobar) obilježen je juče i u Rogatici. Organizator svečanosti bilo je Udruženje žena “Snop” iz Gučeva uz podršku Opštine Rogatica i Gender centra pri Vladi Republike Srpske.

Prisutne su pozdravili predsjednica udruženja Slađana Ujić, načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić i stručni savjetnik za koordinaciju sa budžetskim korisnicima Ivana Nikolić. Iz “Snopa” su izrazili zahvalnost Opštinskoj upravi na izuzetnoj podršci i razumijevanju. Naglasili su da zahvaljujući njima ove godine prvi put imaju mogućnost da nagrade žene iz 11 seoskih mjesnih zajednica, koje su po mišljenju udruženja doprinijele njegovanju tradicionalnih i porodičnih vrijednosti.

Načelnik Jagodić je uručio novčane nagrade, kazavši da pored globalnog trenda gašenja sela koji je zahvatio i Rogaticu, ipak ima svijetlih primjera i mlađih i starijih žena koje žive i rade na selu. Nakon svečanog dijela upriličena je zakuska koju su pripremile članice “Snopa”.

Ustanovljen od strane Ujedinjenih nacija, Međunarodni dan žena na selu se obilježava organizovanjem raznih aktivnosti i događaja koji ukazuju na njihov položaj.

Izvor: Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.