Održana XVIII redovna sjednica Skupštine opštine Rogatica

0

Danas je održana XVIII redovna sjednica Skupštine opštine Rogatica na kojoj je, između ostalog, usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu. Stupanjem ove odluke na snagu biće aktuelne i nove visine kazni za nesavjesno odlaganje otpada i stvaranje divljih deponija. Fizička lica će za ovakve prekršaje plaćati od 150 do 300 KM, pravna lica od 500 do 3.000, a odgovorna lica u pravnim subjektima od 150 do 500 KM.

Usvojeni su i osnivački akti Javnog komunalnog preduzeća “Vrela Seljani” d.o.o. Rogatica – Statut i Etički kodeks, a imenovani su i vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora. Na XVI redovnoj sjednici u februaru obavljen je isti postupak u vezi sa osnivanjem JKP “Vodovod”, ali s obzirom na sličan naziv preduzeća u stečaju na području opštine, nadležni sud je predložio drugi naziv novog preduzeća, stoga je sprovedena i današnja procedura.

Prema riječima načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića osnovni cilj je da novo preduzeće u što kraćem roku uspostavi normalno upravljanje vodovodom i kanalizacijom, na zadovoljstvo i korist građana.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.