Počela akcija prikupljanja sredstava za transplantaciju bubrega Siniši Draškoviću

0

Rogatičanin Siniša Drašković je porodičan čovjek, društveno odgovoran građanin i bivši borac Vojske Republike Srpske. U borbama za Republiku Srpsku je ranjen, a na ratištu je obolio i od hemoragijske groznice, poznatije kao „mišija groznica“, koja je prouzrokovala velike zdravstvene probleme, te od avgusta prošle godine Siniša vodi životnu bitku. Nakon otkazivanja oba bubrega, Drašković tri puta sedmično odlazi na hemodijalizu u Foču. Međutim, tu nije kraj njegovim nevoljama. Prema mišljenju ljekara potrebno je što prije izvršiti kadeveričnu transplantaciju bubrega, dok nije narušena vitalnost ostalih organa.

Niko od članova Draškovićeve porodice nije kompatibilan donor, pa je jedino rješenje transplantacija doniranog bubrega u Italiji. Za transplantaciju je potrebno 60.000 evra. Sinišina porodica nije u mogućnosti da obezbijedi ta sredstva, stoga im je potrebna pomoć dobrih ljudi. Već je najavljena podrška načelnika opštine Milorada Jagodića i Sinišinih saboraca.

S ciljem prikupljanja sredstava za transplantaciju bubrega Siniši Draškoviću otvoreni su tekući računi. Pomoć u domaćoj valuti moguće je uplatiti na tekući račun broj: 562-012-81508577-21 kod NLB banke, a u devizama na račun: Siniša Drašković IBAN BA 395620128150859176 SWIFT BIC: RAZBBA 22.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.