Počela jesenja akcija čišćenja

0

Velika jesenja akcija čišćenja na cjelokupnom području opštine Rogatica počela je juče. U akciji učestvuju zaposleni u Opštinskoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima. Akcija će se odvijati u predstojećem periodu, u skladu sa vremenskim uslovima.

Planirano je da se prvo očiste putni pravci prema Sarajevu, Višegradu i Borikama. U Odjeljenju za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije objašnjavaju da je proljećna akcija čišćenja urodila plodom, pa je sada broj divljih deponija neznatan. Oni apeluju na građane da očiste i urede prostore u svom vlasništvu i podsjećaju da je od maja na snazi odluka kojom su određene nove visine kazni za nepropisno odlaganje otpada i stvaranje divljih deponija.

Prema toj odluci fizička lica za ovakve prekršaje plaćaju od 150 do 300, pravna lica od 500 do 3.000, odgovorna lica u pravnim subjektima od 150 do 500, a samostalni preduzetnici od 300 do 1.000 KM.

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” takođe apeluju na građane da ne stvaraju divlje deponije i podsjećaju na mogućnost besplatnog odlaganja krupnijeg otpada na deponiji “Rudine”.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.