Počelo obilježavanje Dana Republike Srpske

0

Povodom Dana Republike Srpske danas su širom naše Republike služeni parastosi i položeni vijenci na spomen-obilježja srpskim borcima koji su stradali tokom XX vijeka. Dan Republike danas je obilježen i u Rogatici uz služenje parastosa i polaganje vijenaca.

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić sa saradnicima je položio vijence kod spomen-kapele borcima stradalim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu 1992-1995. godine, u spomen-kosturnici srpskim i crnogorskim vojnicima stradalim u borbama za oslobođenje Rogatice 1914. godine i kod spomen-obilježja kralju Petru I Karađorđeviću u selu Sjeversko.

“Srpski borci su kroz ratove davali živote za slobodu svog naroda, slobodu koju mi danas imamo. Zato je veoma važno da se podsjećamo veličine njihove žrtve i da to prenosimo na mlađe generacije”, izjavio je Jagodić, koji je čestitao Dan Republike Srpske svim građanima.

Načelnik Jagodić prisustvovaće sutra centralnoj proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci. U svečanom defileu učestvovaće Četvrti ešelon, koji čine pripadnici jedinica za podršku policijskih uprava Istočno Sarajevo i Foča. Čast da komanduje Četvrtim ešelonom imaće naš sugrađanin Igor Kušić, zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.