Preduzeće “Mraz” započelo proizvodnju u Rogatici

0

Nakon pripremnih radova i instalacije mašina počela je proizvodnja u novoj poslovnoj jedinici tekstilnog preduzeća “Mraz” u Rogatici. U procesu proizvodnje trenutno je osam radnica koje su prethodno prošle obuku, a u predstojećem periodu nastaviće se sa sukcesivnim zapošljavanjem.

Obavljen je razgovor sa 40 kandidatkinja za posao u “Mrazu”. Vlasnici preduzeća Radivoje i Mladen Kovačević objasnili su kako će sve kandidatkinje dobiti priliku da u grupama prođu petnaestodnevnu obuku tokom koje će pokazati da li ispunjavaju uslove za dalju dvomjesečnu obuku i prekvalifikaciju.

Planirano je da u pogonu u Rogatici u početnoj fazi bude zaposleno do 20 radnika, a zatim da se dođe i do konačne cifre od 50 zaposlenih. Iz Rogatice na njemačko tržište za sada će odlaziti kecelje, a po usavršavanju radnica i složeniji tekstilni proizvodi.

Načelnik opštine Milorad Jagodić je sa vlasnicima obišao pogon i radnicama poželio srećan i uspješan rad. Opština Rogatica pružila je svesrdnu podršku u pokretanju ovog pogona. Od zapuštene zgrade bivšeg obdaništa napravljen je odgovarajući radni prostor, a podrška Opštine ogledaće se i u finansiranju obuke, zajedno sa “Mrazom”. Cilj je, kako je i ranije naglasio načelnik, podstaći investitore da ulažu i otvaraju nova radna mjesta u Rogatici, što će Opštinska uprava uvijek maksimalno podržati.

Rogatica je prije ratnih dešavanja između ostalog bila poznata i po veoma kvalitetnim tekstilnim proizvodima. Uz preduzeće “Domino”, koje je sa radom počelo prošle godine, i “Mraz” nagovještava da je tekstilna industrija u Rogatici na tragu stare slave.

/Opština Rogatica/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.