Srednjoškolci obezbijedili praznične paketiće za Udruženje “Rastimo srećno”

0

“Jedan slatkiš – jedno dijete” je tradicionalna akcija svih savjeta učenika srednjih škola Republike Srpske u okviru koje se prikupljaju sredstva za nabavku prazničnih paketića djeci iz različitih socijalnih kategorija.

Članovi Savjeta učenika Srednjoškolskog centra “27. januar” su kao i prošle godine u okviru ove akcije obradovali članove Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Rastimo srećno”.

“Prikupljanje novčanih sredstava organizovali smo na nivou škole, a ovaj put smo proširili akciju i na građanstvo, pa smo organizovali humanitarnu žurku. Od prikupljenih sredstava nabavili smo 32 paketića, od čega je 30 za udruženje “Rastimo srećno”, a 2 za učenike naše škole”, izjavila je Dragana Delić, predsjednica Savjeta učenika Srednjoškolskog centra “27. januar” i potpredsjednica Mreže savjeta učenika Republike Srpske.

Predsjednik udruženja Mile Ćebić u ime svih članova i njihovih roditelja zahvalio je srednjoškolcima na organizovanoj akciji i paketićima.

“Članovi Udruženja “Rastimo srećno” dobili su novogodišnje paketiće i od Opštine Rogatica, a samo Udruženje je iz vlastitih sredstava obezbijedilo božićne pakete sa osnovnim životnim namirnicama”, izjavio je Ćebić.

Na području Republike Srpske u okviru akcije “Jedan slatkiš – jedno dijete” nabavljeno je preko 13.000 paketića, što je za 30% više nego prošle godine.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.