Turistička organizacija opštine Rogatica – U planu razvoj biciklističkog turizma

0

Turistička organizacija opštine Rogatica i ove godine vrijedno je radila na polju promocije turističke i privredne ponude Rogatice. Osim učešća na “Ilindanskom saboru”, Turistička organizacija je u sklopu “Preobraženjskih dana” realizovala konkurse za izbor najljepše fotografije Rogatice i najljepšeg dvorišta i balkona.

Direktor TOOR-a Predrag Ujić kaže da će konkurs za izbor najljepše fotografije trajati od početka sljedeće godine, kako bi bilo prijavljeno što više fotografija, a iz Opštinske uprave, koja je pokrovitelj, najavljene su i veće nagrade.

Ujić smatra da borički plato kao brend iz prošlih vremena ima veliki turistički potencijal, ali kao kamen spoticanja za razvoj turizma na tom podruju navodi nefunkcionisanje hotela “Borike”. On izražava nadu da će ovaj biser boričkog platoa pronaći svog vlasnika koji će mu udahnuti novi život, jer bi sa konkretnim smještajnim kapacitetima postojala mogućnost kompletiranja turističke ponude i organizovanja većih tura.

Prema Ujićevim riječima planirano je da Turistička organizacija na boričkom platou tokom sljedeće godine uredi i obilježi biciklističke staze koje će privući ljubitelje brdskog biciklizma. Kao posebnu atrakciju na jednoj od tih staza Ujić navodi vidikovac “Baba” na planini Bokšanici, koji će biti uređen za posjetioce.

Kada je u pitanju seoski turizam, pozitivan primjer je kompleks “Seoski turizam Ziličina”. Svake godine u ovom kompleksu uvode se novi sadržaji, a trenutno su u ponudi restoran sa domaćom kuhinjom, smještajni kapaciteti, jahanje konja, sportski sadržaji, a od ove zime na raspolaganju će biti i ski lift za djecu.

Opština Rogatica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.