Grad dodijelio prostor za kancelariju generalnog konzulata

0

Grad Trebinje dodijelio je prostorije u centru grada gdje će početkom aprila biti otvorena kancelarija Generalnog konzulata Srbije.

Kancelarija će građanima biti na raspolaganju svakim radnim danom, a njenim radom znatno će biti smanjene gužve prilikom podnošenja zahtjeva za pasoš i za prijem u državljanstvo, kao i preuzimanja ovih dokumenata.

O detaljima otvaranja kancelarije danas su u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i njegovim zamjenikom Mirkom Ćurićem razgovarali pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Aca Jovanović i generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić.

Petrović je novinarima nakon sastanka rekao da će kancelarija zauzimati površinu od 150 metara kvadratnih u zgradi pored Narodne biblioteke.

„Grad Trebinje smatra da je neophodno uspostaviti kvalitnije veze sa Beogradom sa kojim je Hercegovina vijekovima povezana“, rekao je Petrović i zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije što su uvidjeli značaj formiranja konzularnog predstavništva u Trebinju.

Jovanović je zahvalio Petroviću i trebinjskoj Gradskoj upravi za razumijevanje i dobru volju da dodijele prostorije za ovu kancelariju u kojoj će građani Hercegovine moći da podnesu zahtjeve za pasoš i za prijem u državljanstvo Srbije, a imaće i najsavremeniju biometrijsku opremu.

„Građani će moći vrlo brzo da završe sve poslove koji se obavljaju i u drugim diplomatsko-konzularnim predstavništvima“, istakao je Jovanović.

Generalni konzul Vladimir Nikolić danas će posjetiti i Gimnaziju „Jovan Dučić“ u Trebinju, gdje će uručiti ček od 1.000 KM učenici Nikolini Ninković, dobitnici nagrade književnog konkursa o temi „O mom prijatelju u Srbiji“.

/Grad Trebinje/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.