Gradska vlast realizovala sve što je obećala

0

U proteklih 365 dana koalicija “Snažno Trebinje” počela je realizaciju svih planiranih i obećanih projekata, siguran posao kroz programe rada dobilo je stotinjak lica, a na Birou za zapošljavanje, u odnosu na prošlu godinu, manje je za 330 lica, izjavio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Predstavljajući rezultate rada vlasti u proteklih godinu dana, Petrović je rekao da je napravljen srednjoročni plan kapitalnih investicija, koji predviđa da u različite projekte bude uloženo 138 miliona KM.

On je naveo da je izrađena Strategija razvoja grada Trebinja za narednih 10 godina, te da je prepoznata socijalna politika u kojoj glavno mjesto ima porodica.

“Postoje porodice koje primaju po tri vrste pomoći, a ima i onih koje još čekaju da dobiju pomoć. Uvjereni smo da ćemo tokom naredne godine svakoj porodici, kojoj je to potrebno, omogućiti neku vrstu pomoći”, kaže Petrović.

On je među obećanjima gradske vlasti koja su ispunjena, istakao formiranje Fonda solidarnosti kojim je obuhvaćeno više stotina građana kroz 16 različitih programa.

“Osim toga, osnovan je Agrarni fond kao podrška poljoprivrednim proizvođačima, te preduzeće `Radnik` koje izvodi građevinske, fasadne, molerske i druge radove i pruža besplatne usluge socijalno-ugroženom stanovništvu”, naglasio je Petrović.

On kaže da je uspješno realizovano i više kulturnih događaja, formirano Sportsko društvo “Leotar”, a za više od 730 djece uzrasta od 6 do 10 godina Grad će obezbijediti besplatne treninge u okviru “Škole sporta”.

“Grad finansijski učestvuje u neophodnim ulaganjima u zdravstvene ustanove, kako bi bili stvoreni što bolji uslovi za boravak i liječenje pacijenata”, rekao je Petrović.

Gradonačelnik Trebinja naveo je da je realizovano više infrastrukturnih projekata, među kojima rekonstrukcija glavne ulice u koju je uloženo 350.000 KM, te rekonstrukcija i rehabilitacija sistema za vodosnabdijevanje, koje su u toku.

Novina koju je uvela nova vlast u Trebinju, a koju su građani pozdravili, je dvanaestomjesečni materinski dodatak za treće i četvrto dijete svim nezaposlenim porodiljama, finansijska pomoć školarcima sa sela u visini od 50 do 125 KM, dok će svim novim bračnim parovima od kojih jedan član ima više od 38 godina biti isplaćene mjesečne naknade u narednih 18 mjeseci od 200 do 650 KM.

“Mnogo je započeto i istrajaćemo da radimo kako smo i obećali, a rezultati, kako po pitanju zapošljavanja, tako i u drugim oblastima, biće još vidljiviji za godinu-dvije”, dodao je Petrović.

Koalicioni partneri istakli su dobru saradnju sa gradonačelnikom Trebinja i poručili da je najvažnije to što je “napravljena radna atmosfera”.

Izvor: Grad Trebinje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.