Počele „Trebinjske zimske čarolije“

0

U centru Trebinja večeras je svečano otvorena manifestacija „Trebinjske zimske čarolije“ koja će Trebinjcima i njihovim gostima biti mjesto druženja i zabave za djecu, degustacija hercegovačkih delicija, prazničnih proslava na otvorenom, pozornica brojnih kulturno-umjetničkih i zabavnih programa.

Otvarajući ovu turističku i kulturno-zabavnu manifestaciju, Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti je istakao da je grad Trebinje postao prepoznatljiva turistička destinacija i da će ova zimska manifestacija postati dio turističke ponude grada na Trebišnjici.

„Mi želimo da pratimo ono što se dešava u drugim evropskim gradovima i time dokazujemo da je Trebinje otvoren grad, spreman da prihvata nove izazove i da pripada porodici modernih evropskih destinacija. Grad Trebinje je opredijeljen da gradi budućnost koja podrazumijeva stalni rast i razvoj, pronalaženje novih ideja i rješenja, uvažavanje različitosti, te saradnju u svim oblastima rada i djelovanja“, naveo je Milošević.

On je dodao da su učinili da ovo bude mjesec zabave, čarolije, dobrog raspoloženja i ugođaja, kako za građane Trebinja tako i za turiste.

Prve večeri nastupili su kantautor Ranko Slijepčević i muzički duo Marija Ninković i Bobo Vučur.

Ovakve svetkovine na ulicama Trebinja biće priređivane tri dana u sedmici, uglavnom vikendom, a u pet tematski osmišljenih programa trajaće do 14. januara naredne godine.

Kućice sa izlagačima, njih šest postavljene su u Dučićevoj ulici, a ponudiće Trebinjcima i njihovim gostima široku paletu naše turističko-gastronomske ponude.

Sutra će biti održani „Dani meda i domaćih proizvoda“, a od 18 časova nastupiće i tamburaški orkestar iz Mostara.

U nedjelju, od 18 časova nastupiće folklorni sastav iz Danilovgrada, a u cjelodnevnom programu biće postavljeni stolovi na kojima će članovi trebinjske „Slou fud“ organizacije spremati autohtona jela Hercegovine – poput graha poljaka, varice, kotlića, prijesnaca, raštana.

Na Trgu slobode najmlađi imaju priliku da uživaju u čarolijama zabavnog parka.

(Grad Trebinje)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.