Potpisani ugovori o stipendiranju – stipendije za 149 studenata (FOTO)

0

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić potpisao je ugovore o stipendiranju sa 149 studenata, koji će narednih deset mjeseci dobijati stipendije u mjesečnom iznosu od 90 KM. I ove, kao i prošle godine, korisnici stipendije biće svi studenti koji su imali potpunu i validnu dokumentaciju i ispunjavali uslove konkursa.

Od stupanja na načelničku funkciju Jagodić je uveo praksu povećanja izdvajanja za stipendije, odnosno povećanja broja studenata koji su stipendirani. Tako je 2017. godine ukupan iznos za stipendije povećan sa 90.000 na 117.000 KM, u 2018-oj na 126.000, a ove godine iznosiće 134.000 KM.

“Kroz stipendiranje nastojimo da pokažemo brigu Opštinske uprave prema studentima, te da njima i njihovim roditeljima olakšamo. I naredne godine potrudićemo se da povećamo broj stipendista, ali ćemo težiti i da stvorimo uslove za povećanje mjesečnog iznosa sa 90 na 100 KM”, izjavio je Jagodić.

Maja Jevtić, studentkinja četvrte godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kaže da joj ova stipendija mnogo znači.

“Nama studentima mnogo znači svaki vid podrške. Naš načelnik Milorad Jagodić i ovog puta je pokazao da misli na studente, odnosno mlade uopšteno”, izjavila je Jevtićeva i dodala da po završetku studija stečeno znanje želi primijeniti u Rogatici.

Ove godine će iz Fonda “Dr Milan Jelić” biti stipendirano dvoje, a iz sredstava Vlade Republike Srpske šestoro studenata sa područja opštine Rogatica.

Opština Rogatica


POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.