Budžet za 2017. godinu izvršen 97 odsto

0

Skupština opštine Višegrad usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta za 2017. godinu u iznosu od 13.225.970 KM, što je 97 odsto planiranog iznosa budžeta.

Načelnik Odjeljenja za finansije Njegoš Tanasković rekao je da su budžetski prihodi i primici u prošloj godni ostvareni u iznosu od 13.225.970 KM, dok su budžetski rashodi iznosili 12.776.665 KM.

„Budžetska prihodi su u odnosu na rashode i izdatke bili veći u iznosu od 449.305 KM, što dokazuje da je izvršenje budžeta pozitivno, odnosno da je ostvaren pozitivan rezultat“, dodao je Tanasković.

Šef kluba odbornika SNSD-a Darko Andrić rekao je da je usvojena odluka o dozvoli prolaska turističkog vozića kroz glavnu ulicu u vremenu od 17.00 do 24.00 časa, kada je zabranjen saobraćaj za ostala vozila.

„To je još jedan vid podrške kako razvoju turizma tako i privatnim preduzetnicima koji imaju samoinicijativu da pokreću porodične biznise“, istakao je Andrić.

On je dodao da se u izvještaju o izvršenju budžeta moglo vidjeti da su u prethodnoj godini bila najveća kapitalna ulaganja u iznosu od 3.000.000 KM, koja su ravnomjerno raspoređena u svim dijelovima grada i sferama života.

Predsjednik Skupštine opštine Višegrad Bilal Memišević rekao je da 23. redovna sjednica Skupštine opštine Višegrad protekla je u radnoj atmosferi te istakao da je bilo dosta komentara i pozicije i opozicije.

„Višegrad iz dana u dan postaje sve više turistički interesantnija destinacija i današnjom odlukom dali smo svoj doprinos kao Skupština da glavna ulica poslije 17.00 časova bude na raspolaganju voziću, da može prolaziti ulicom i udovoljiti željama onih koji su došli u Višegrad“, dodao je Memišević.

On je istakao da je izvještaj o izvršenju budžeta po svom sadržaju veoma pozitivan, te da je budžet kvalitetno realizovan i na zadovoljstvo građana opštine Višegrad.

Prema njegovim riječima, opština Višegrad je prva na prostoru cijele BiH koja je održala 23 redovne i jedni vanrednu sjednicu.

„To je pokazatelj da se intenzivno radilo i da su se stvorile izuzetne mogućnosti da se 2018. i 2019. godine sprovedu rješenja i zakljčci na kojima se radilo ove prethodne dvije godine“, naveo je Memišević.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.