Golićeva ukazala na propuste pri sanaciji mosta

0

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić je, nakon obilaska Mosta Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu, ukazala na propuste Turske agencije za međunarodnu saradnju /Tika/ u vezi sa sanacijom ovog objekta.

Golićeva je rekla Srni da Tika nije dostavila opštini Višegrad izvođački projekat rekonstrukcije.

Ona je istakla da Tika nije dostavila opštini Višegrad elaborat o kvalitetu izvedenih radova na sanaciji riječnog korita i stubova mosta, koji su izvođeni 2013. godine i u prvoj polovini 2014. godine bez stručnog nadzora.

Golićeva je rekla da je rasvjeta na mostu u funkciji, ali da te intervencije nije izvršio izvođač radova, nego je to odradila Hidroelektrana „Višegrad“.

Prema njenim riječima, Javna ustanova Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske nije dostavila izvještaj o vršenju stručnog nadzora na izvođenju radova i nije pribavljena saglasnost Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa.

Projekat sanacije mosta finansira Tika, a sredstva za projekat i izmještanje infrastrukture obezbijedila je opština Višegrad.

Vrijednost ovog projekta je 10 miliona KM.

SRNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.