Izabrano novo rukovodstvo Boračke organizacije

0

Novoizabrani predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad je Aleksandar Savić, a Svetozar Guzina predsjednik Predsjedništva ove organizacije, odlučeno je na izbornoj Skupštini.

Savić je rekao da je najvažnije poboljšati status boraca u višegradskoj opštini.

„Iako je budžetska stavka bila relativno dobra u odnosu na ostale lokalne zajednice borićemo se da bude još veća. Nastojaćemo da pregledamo socijalni status i strukturu opštinske Boračke organizacije u svim segmentima koji su važni za ovu kategoriju“, naglasio je Savić.

Guzina je rekao da je opštinska Boračka organizacija u proteklim godinama radila veoma dobro i sarađivala sa opštinom Višegrad.

„Budžet opštinske Boračke organizacije je oko 200.000 KM, što je znatno više u odnosu na mnoge lokalne boračke organizacije u Srpskoj. Nastavićemo tradiciju obilježavanja važnih datuma iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata“, naveo je Guzina.

On je podsjetio da su Vlada Republike Srpske i Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite nedavno donijeli odluku o pokretanju postupka za dodjelu stanova porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji nisu predali potrebnu dokumentaciju i naveo da se u opštinsku Boračku organizaciju do sada prijavilo njih oko 40.

Skupštini je prisustvovao i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je rekao da će Opštinska uprava i u narednom periodu pomagati lokalnu Boračku organizaciju.

„Izdvajaćemo sredstva iz budžeta opštine, radićemo na zajedničkim projektima, obilježavati važne datume“, naveo je Đurević.

Živorad Marković i Dragomir Jovanović u narednom mandatu biće potpredsjednici Skupštine opštinske Boračke organizacije, a Aleksandar Savić i Obrad Poluga izabrani su i kao novi delegati u Skupštini Boračke organizacije Republike Srpske.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.