Komunalna policija pojačaće kontrole zbog divljih deponija

0

Komunalna policija će u narednom periodu pojačati kontrole na području opštine Višegrad zbog formiranja novih divljih deponija, iako su 24 uklonjene proteklih mjeseci.

Oko 20.000 KM izdvojeno za uklanjanje 24 divlje deponije, u saradnji opštine sa Komunalnim preduzećem „Komunalac“.

Odjeljenje za komunalne poslove opštine pozvalo je sugrađane da prijave nesavjesne pojedince koji nepropisno odlažu građevinski i krupni otpad, nakon što je posljednjih dana uočeno više novih divljih deponija.

Sve prijave u vezi sa stvaranjem divljih deponija mogu se prijaviti putem mobilne aplikacije „e-patrola“ ili Odjeljenju komunalne policije putem telefona 058 621 108.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske i komunalne poslove Milica Stančić rekla je da je u martu uklonjena velika količina otpada i da je to nastavljeno u akciji „April mjesec čistoće“.

„Prije nekoliko dana komunalna policija je uočila da je na mjestu nekadašnje divlje deponije u Mušićima odložen građevinski otpad, što je nedopustivo“, istakla je Stančićeva.

Ona je istakla da će komunalna policija u narednom periodu pojačati kontrolu nepropisnog odlaganja otpada i preduzimati zakonom predviđene mjere za odlaganje otpada na mjestima gdje to nije predviđeno.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.