Najviše ilegalnih prelazaka na Vardištu

0

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je na području ove opštine najveći broj prelazaka ilegalnih migranata zabilježen oko graničnog prelaza Vardište, te da se dolaskom toplijih dana očekuje povećan broj ilegalnih prelazaka u Republiku Srpsku, odnosno BiH.

On je nakon sastanka predstavnika opštine i javnih ustanova i preduzeća iz Višegrada o ilegalnom prelasku migranata, koji je organizovala Granična policija BiH, jedinica Višegrad, rekao da su upoznati o svim detaljima ilegalnih prelazaka granica i njihovom broju u prošloj godini.

Đurević je naveo da su učesnici sastanka dobili određene zadatke od predstavnika Granične policije BiH.

„Opština Višegrad uvijek je na raspolaganju i vjerujem da ćemo zajedničkim aktivnostima uspjeti da evidentiramo sve nelegalne prelaske, obavijestimo predstavnike Granične policije BiH i smanjimo njihov broj“, naglasio je Đurević.

Prema njegovim riječima, razloga za paniku nema jer pripadnici Granične policije BiH i policijske stanice u Višegradu veoma dobro rade i uspješno vraćaju sve one koji nelegalno uđu u zemlju.

On je istakao da će svi migranti koji uđu deset kilometara na teritoriju Republike Srpske, biti deportovani u prihvatne centre, jer opština Višegrad nije u mogućnosti da im obezbijedi smještajne kapacitete.

„Vjerujem da neće biti nekih većih problema, kao što ih nije bilo ni do sada. Opština Višegrad spremno dočekuje turističku sezonu, radimo na novim turističkim potencijalima i pozivam sve ljude dobre volje da posjete našu opštinu“, zaključio je Đurević.

Prema podacima jedinice Granične policije Višegrad, u prošloj godini 3.441 lice afroazijskog porijekla odvraćeno je od ilegalnog prelaska državne granice, 350 njih je prihvaćeno i predato Službi za poslove sa strancima BiH, otkriveno je 11 krivičnih djela krijumčarenja ljudi, dok je 15 lica lišeno slobode u vezi navedenih krivičnih djela.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici resornih opštinskih odjeljenja, mjesnih zajednica, ribolovačkog i lovačkog udruženja, Teritorijalne vatrogasne jedinice Višegrad, Doma zdravlja, Civilne zaštite i Odjeljenja za inspekciju i komunalnu policiju.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.