Obilježen Dan osoba sa invaliditetom

0

Delegacija opštine Višegrad i predstavnici Odbora ratnih vojnih invalida opštinske Boračke organizacije posjetili su danas Spomen-sobu i položili cvijeće na Centralni spomenik borcima Vojske Republike Srpske u Višegradu povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je da će Boračka organizacija uvijek imati podršku opštine i svih ustanova koje su u njenoj nadležnosti.

„To su ljudi koji su ostavili dijelove svog tijela za stvaranje Republike Srpske, a naša obaveza je da brinemo o tim kategorijama i da očuvamo ono što su oni stvarali“, istakao je Đurević.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske Vojin Gušić smatra da je položaj osoba sa invaliditetom u Republici Srpskoj loš.

„Nadam se da će Vlada Republike Srpske ispuniti naše zahtjeve da osnovica invalidnine koja iznosi 500 KM bude približna prosječnoj plati u Republici Srpskoj“, rekao je Gušić.

Prema njegovim riječima, položaj osoba sa invaliditetom u posljednje četiri godine je osjetno poboljšan.

„Osobe koje imaju teže oblike invalidnosti imaju pravo na banju svake godine, a radimo i na tome da budu oslobođeni putarina na auto-putevima“, rekao je Gušić.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.