Održan Školski jesenji sajam

0

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ održan je Treći školski jesenji sajam, na kojem su učenici prodavali svoje radove, a od sakupljenog novca planirana je nabavka didaktičkog materijala.

Direktor škole Momir Radojičić rekao je da su u organizaciju sajma uključeni svi učenici iz centralne i područnih škola i odjeljenja.

„Prije svega, naglasak je na kreativnosti, druženju, a ujedno i da steknemo finansijsku korist i da nabavimo nešto od didaktičkog materijala za školu“, istakao je Radojičić.

On je dodao da su podršku ovom sajmu dali svi učenici, njihovi roditelji, ali i opština i ostali privredni subjekti u gradu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će opština Višegrad i ubuduće da pomaže ovakve manifestacije, što je činila i do sada.

„U ovoj i prethodnoj godini smo mnogo toga uradili za školu, za našu djecu, nastavnike, roditelje. To nas jako raduje. Svjedoci ste da smo uradili u obje fiskulturne sale grijanje uz pomoć Ambasade Japana u BiH, izmijenili fasadu, zamijenili kompletnu stolariju. Istakao bih i nesebičnu pomoć Hidroelektrane Višegrad, ne samo za ovu školu nego i sve druge objekte od društvenog značaja“, rekao je Đurević.

Učiteljica Željana Pejović rekla je da su učenici pripremili razne ukrase, tegle sa jesenjim motivima, a vidljiva je bila velika zainteresovanost učenika u pripremi za sajam.

„Posjećenost je velika i ovo je jedna vrlo lijepa manifestacija. Od novca prikupljenog sa sajma, planiramo da kupimo ono što je najneophodnije i što će biti korisno za sve učenike“, istakla je Pejovićeva.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.