Perišić: Nastavlja se trend uspješnog poslovanja

0

Direktor „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je povodom obilježavanja 29 godina postojanja i rada ovog preduzeća da su u 2018. godini dobru proizvodnju pratili i povoljni finansijski pokazatelji.

Perišić je naveo da je do sada u 2018. godini ostvarena proizvodnja od 1.060 gigavat-časova električne energije, dok je za cijelu 2017. godinu iznosio 726 gigavat-časova.

Prema njegovim riječima, za 29 godina postojanja i rada ostvarena je proizvodnja od 26.748,33 gigavat-časova električne energije.

„U martu ove godine ostvaren je rekord u mjesečnoj proizvodnji električne energije, što je ujedno i najveća mjesečna proizvodnja za 29 godina postojanja preduzeća“, dodao je Perišić.

On smatra da su ispunjena sva očekivanja i uprave preduzeća i ljudi koji su donijeli odluku da se višegradska hidroelektrana gradi.

Perišić je napomenuo da su uprava „Hidroelektrane“ Višegrad i „Elektroprivreda Republike Srpske“ formirali zajedničku firmu – Hidroelektranu „Buk Bijela“, kao i da je uprava riješila da pokrene niz investicionih aktivnosti koje će u budućnosti imati pozitivne efekte na preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

„Ovo preduzeće vodi društveno odgovornu politiku, prema svim stanovnicima njene opštine, a posebnu pažnju daje mladim ljudima“, rekao je Perišić i dodao da se redovno izmiruju obaveze za potopljeno zemljište.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević naveo je da ovo preduzeće doprinosi razvoju opštine i povećanju životnog standarda građana.

Obilježavanje 29 godina od postojanja i rada ovog preduzeća počelo je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule i preminule radnike „Hidroelektrane na Drini“, a priređeni su i prijemi za članove Odbora za reviziju i Nadzornog odbora.

Dodijeljene su i diplome za 10 i 20 godina rada u preduzeću „Hidroelektrane na Drini“, kao i nagrade Aktivu dobrovoljnih davalaca krvi ovog preduzeća.

Preduzeće trenutno zapošljava više od 300 radnika.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.