Počinje proljećna akcija čišćenja i uređenja grada

0

Akcija uređenja Višegrada počinje u ponedjeljak, 2. aprila, s ciljem da tokom aprila bude prikupljeno što više otpada koji ugrožava životnu sredinu, rekao je načelnik opštine Mladen Đurević.

Akcija će obuhvatiti čišćenje i uređenje gradskih ulica, zelenih površina, šetališta i putne pravce Višegrad-Vardište, Nezuci-Ustiprača, Han brdo-Gornja Lijeska i put od novog mosta do Sasa.

Đurević je naveo da će akcija biti sprovedena u saradnji sa građanima, školama, ustanovama, te u koordinaciji sa preduzećima koja će vršiti odvoz otpada.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Milica Stančić rekla je da uređenje četiri putna pravca počinje 2. aprila, u naseljima Crnča i Okolišta 7. aprila, u Garči i Glavici 14. aprila, a u Bikavcu, Gornjem i Donjem Šeganju i naselju Dušče 21. aprila, dok će uži centar grada obuhvatiti 28. aprila.

Prema njenim riječima, akcija „April – mjesec čistoće“ biće realizovana u saradnji sa Komunalnim preduzećem „Komunalac“, Vatrogasnom jedinicom i Šumskim gazdinstvom „Panos“.

Iz opštinske uprave pozvali su građane da se priključe ovoj akciji.

/Opština Višegrad/

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.