Prijem za delegaciju sa Kosmeta

0

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem u opštini za delegaciju sa Kosmeta povodom ovilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca.

Predsjednik Udruženja „12. april“ Višeslav Janković iz Zvečana rekao je da su udruženju i dali to ime zbog današnjeg dana u Višegradu, kako bi se i na Kosmetu čulo o junačkom djelu braće iz Rusije, koji su dali svoje živote za utemeljenje države Republike Srpske i srpskog naroda.

„Dolazimo ovdje već četiri godine, nadamo se još čvršćoj saradnji i boljem druženju između bratskih naroda“, rekao je Janković.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Svetozar Guzina rekao je da je čast i zadovoljstvo da dočekaju braću sa Kosova i Metohije na ovaj dan.

Đurević je naglasio da se ovim posjetama jačaju i učvršćuju veze sa Kosovom i Metohijom.

On je napomenuo da su prošle godine, na dan slave opštine Višegrad – 21. septembra, potpisane dvije povelje o bratimljenju sa opštinama Zvečani i Kosovska Mitrovica.

„Nastavljamo našu saradnju i vjerujem da ćemo proširiti naša prijateljstva i poznanstva na svim drugim poljima. Zahvalio bih svima koji su našli vremena i došli u našu opštinu“, naveo je Đurević.

Dan ruskih dobrovoljaca obilježava se 12. aprila, na dan kada su 1993. godine kod Višegrada poginula tri ruska dobrovoljca – Konstantin Bogoslovski, Vladimir Safonov i Dmitrij Popov, a više njih je ranjeno.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.