U nedjelju obilježavanje Dana Višegradske brigade

0

Polaganjem vijenaca kod Spomenika braniocima Republike Srpske i prisluživanjem svijeća na Srpskom vojničkom groblju na Megdanu u Višegradu će u nedjelju, 19. maja, biti obilježeno 27 godina od formiranja Višegradske brigade Vojske Srpske.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da je ovo obilježavanje veoma značajno za Višegrad i regiju, jer je Višegradska brigada bila prepoznatljiva, ne samo u ovoj opštini, nego i u cijeloj Republici Srpskoj.

„Odaćemo počast svima koji su dali živote za odbranu Republike Srpske. Višegradska vojska bila je na mnogim ratištima – od Drvara, Glamoča, Han Pijeska, Goražda, Rogatice“, naglasio je Savić.

On je pozvao sve pripadnike ove brigade da prisustvuju obilježavanju i da razmijene mišljenja o problemima sa kojima se suočavaju, kako bi se našao način za njihovo riješavanje.

Savić kaže da u Višegradsku brigadu spadaju i svi oficiri, podoficiri, vojnici i lica zaposlena u Vojsci Republike Srpske koja su došla sa drugih prostora BiH i našli utočište u Višegradu.

Višegradska brigada Vojske Republike Srpske formirana je 19. maja 1992. godine i imala je ukupno 1.500 boraca, od kojih je 144 dalo živote za odbranu Srpske.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.