Usvojen plan rada načelnika i opštinske uprave za 2019. godinu

0

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su plan rada načelnika i opštinske uprave za 2019. godinu, izvještaje o radu javnih ustanova i preduzeća za 2018. godinu, kao i finansijski plan za 2019. godinu Direkcije za izgradnju i razvoj.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je planirana realizacija 55 projekata.

On je naveo da je u toku završetak neophodne projektne dokumentacije za realizaciju vodovoda Prelovo-Klašnik, te da je urađen i projekat za kanalizaciju u naselju Okolišta.

„To su kapitalni projekti za koje smo dobili podršku Vlade Republike Srpske. Početak izgradnje dječijeg igrališta, pomoćnog terena, rekonstrukcija Gradske dvorane, nova ulaganja u osnovnu i srednju školu, u obdanište, nova ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu mrežu u svim dijelovima grada“, rekao je Đurević.

On je istakao da se privodi kraju i procedura završetka projekta glavnog cjevovoda od Dobruna do Višegrada, jer su te cijevi zastarjele i štetne po zdravlje stanovnika, te da svu energiju usmjeravaju da što prije dođe do realizacije tog projekta.

Đurević je pohvalio rad novinara Radio Višegrada, kao i sve direktore javnih ustanova i preduzeća i njihove zaposlene.

Odbornik Snežana Đurović ocijenila je godišnji plan načelnika veoma dobar, da su ciljevi dobro zacrtani i da se zahvaljujući Strategiji razvoja opštine Višegrad, sada mogu realizovati određeni projekti i nastaviti sa razvojom opštine Višegrad.

„Pohvalila bih Radio Višegrad i Andrićev konak koji posluju pozitivno, kao i banju Vilina Vlas, čiji se direktori i menadžeri maksimalno trude da pozitivno posluju“, dodala je Đurovićeva.

Odbornik Dejan Savić rekao je da je plan rada načelnika i opštinskih odjeljenja sveobuhvatan plan koji je dodatno usmjeren Strategijom razvoja opštine Višegrad.

„On nam je dao smjernice za narednih 10 godina i ukoliko se uloži zajednički napor svih nas u lokalnoj zajednici na čelu sa opštinom Višegrad, uspjećemo da realizujemo zacrtane ciljeve“, dodao je Savić.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.