Višković razgovarao sa predstavnicima Saveza opština i gradova

0

Mandatar Radovan Višković danas je u Banjaluci nastavio konsultacije o formiranju nove vlade Republike Srpske sastankom sa predstavnicima Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Delegaciju Saveza opština i gradova predvodio je predsjednik ove organizacije Ljubiša Ćosić, a prisustvovali su i gradonačelnici Banjaluke i Prijedora Igor Radojičić i Milenko Đaković, te načelnik Višegrada Mladen Đurević.

Đurević je istakao da se na sastanku razgovaralo o problemu viška zaposlenih radnika u opštinskoj upravi, te o prijedlogu da se pomjeri krajnji rok za smanjenje zaposlenih i da se broj zaposlenih poveća sa tri na više, na hiljadu stanovnika.

On je dodao da je bilo riječi i o sredstvima za naknadu od šuma da se fleksibilnije troše, u zavisnosti od potreba lokalnih zajednica.

Đurević je naveo da se govorilo i o tome da ukoliko se ukaže potreba za novim zapošljavanjem, u određenoj ustanovi, da to ne predstavlja problem prilikom planiranja budžeta na stavci plata zaposlenih radnika.

Višković je izrazio zadovoljstvo zbog podrške koju je Vlada u prethodnom periodu uputila gradovima i opštinama realizacijom kapitalnih projekata, te je uvjeren da će biti nastavljeno sprovođenje značajnih razvojnih programa u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.