Za sanaciju lokalnih puteva 105.000 KM

0

Opština Višegrad je iz budžeta izdvojila 105.000 KM za sanaciju lokalnih i nekategorisanih puteva, rekao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove ove opštine Aleksandar Đukanović.

„Sproveden je tender i zaključen okvirni sporazum u iznosu od 105.000 KM“, izjavio je Đukanović, te dodao da je izvođač radova „Omorika“ iz Višegrada.

On je istakao da su iz budžeta izdvojena i značajna sredstva za asfaltiranje puteva u iznosu od 175.000 KM i da je na osnovu sprovedenog tendera potpisan ugovor sa izvođačem radova preduzećem „Romanija putevi“ sa Sokoca.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je na području ove lokalne zajednice u toku realizacija brojnih projekata, te da jedan od njih podrazumijeva izgradnju pristupne saobraćajnice i pješačke staze prema Andrićgradu.

„U toku su i radovi na izgradnji obaloutvrde od mosta kod sportske dvorane prema Donjem Šeganju, u dužini od oko 300 metara“, naveo je Đurević.

Prema njegovim riječima, u toku je i rekonstrukcija vodovoda na nekoliko lokacija, koje obuhvataju naselja Garča, Pionirsku, a biće završeni i radovi na rekonstrukciji vodovoda na Bikavcu.

„Imamo u planu mnogo projekata za koje se završava tehnička dokumentacija, a među njima je i izgradnja vodovoda Prelovo-Klašnik, dječijeg igrališta kod stadiona, te izgradnja pomoćnog sportskog terena“, naglasio je Đurević.

Opština Višegrad

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komentar!
Molimo unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.